From Qur'an || From Hadith

From Qur'an Surah Al-An'am (The Cattle) 6:164

Say: "Shall I seek a lord other than Allah, while He is the Lord of all things? No person earns any (sin) except against himself (only), and no bearer of burdens shall bear the burden of another. Then unto your Lord is your return, so He will tell you that wherein you have been differing."

None can bare the burden of another... meaning each of us are responsible for our own actions in this life. we better be sure that we are following the correct understanding of Islam, within the guidelines of the Qur'an and the Sunnah... cause on the day of judgment we will not be able to point fingers at any one else.. not even our sheikhs, imams or maulanas. May Allah (swt) give us the correct understanding of Islam and help us to abide by all aspects of it.

Monday, 16 February 2009

Ting tong EM Wave Quiz

Aku baru je habih quiz Electromagnetic Wave. Even aku tak dapat habis menjawab. Aku tetap kata habis.. Habih lah aku..habis..hahaha.. Geram betul r, asallah soalan terakhir aku tak leh jawab langsung..marks kt question 3 agak byk lah.. Puas sudah aku fikir n ingat balik rumus dy.. Aku se ramai yg xdpt jwp soalan tuh.. Klu jawap, lum tentu betul..Member2 aku n termasuk aku terus garu kepala n bertapa utk mengingat kembali rumus utk soalan 3..hehehe..Tiru?? hmm, xde nye nk tiru..duduk jauh2.. Tapi syukor lah soalan-soalan bermarkah 70 semuanya dpt dijawab..Dapat marks penuh alhamdulillah..Pape pun alhamdulillah dpt gak jawab soalan bernilai 70% daripada tak pat jawab n plus soalan 3 yg tak terjawab..

6 comments:

Amanda Eltiqaz said...

tu aa..org study, dia gi wat post...

takpa..easy2.. (mcm kt bantal tu kata..hehehe)

Dhiya said...

Alaa miss..ari tuh dah study giler2 dah (sepatutnya quiz hari rabu lepas)..tp xjadi..faham2 je lah bl dah jadi mcm tuh, mood mcm2 ada..

Bantal itu banyak menolongku..hehe

Shayraa said...

quiz tu bwat sakit ht kn!!??
aku pun x jwb soklan 3 tuh..
tp duk tepi tu bley gk curi2 bukak notes =)

Dhiya said...

Shayraa
tahu xpee..sakit je tgk soklan 3 tuh..
aku nk tiru note pun tak berpeluang..tmpt ku jd laluan lalu lalang madam..

Shayraa said...

pe nk bwat ha.. madam tu ajar x fhm la. bile kitorg ckp x fhm, die wat muke comel smbil ckp xnak explain balik.
risau la, aku blur habis EM nie.
xmau repeat @ drop..
pe pndpt anda sbgai rakan sekelas..? huhu

Dhiya said...

aku tataw lah shayraa..tak sangke lak EM sesusah itu..aq pun still refer2 kt note en mathew sadiku tiap kl wat experimen/exercise/tutorial. Quiz, nk je tym quiz aku buat gitu..hahahahaha..ramai bdk yg tak pat catch-up dgn baik trmasuk lah bdk yg hardcore Eng Maths III dak kelas aku..haih..psl dy xnk explain blk tuh n0 koment lah..yg leh aku ckp ialah dy ajar laju tahap gaban,lect kt bilik LLT lak tuh-mane leh fokus sgt!!..hehe..nie aku tgh explore booklet answer dr buku ko..kut2 ade buku jawapan/schema jawapan, senang sikit kut nnt nk fahamkn dy blk..

-0 shayraa, experimen electrostatic k0 dh start l0m??giler byk r 5 experimen kena wat(seb bek dlm group)huhuhu

Related Posts with Thumbnails