From Qur'an || From Hadith

From Qur'an Surah Al-An'am (The Cattle) 6:164

Say: "Shall I seek a lord other than Allah, while He is the Lord of all things? No person earns any (sin) except against himself (only), and no bearer of burdens shall bear the burden of another. Then unto your Lord is your return, so He will tell you that wherein you have been differing."

None can bare the burden of another... meaning each of us are responsible for our own actions in this life. we better be sure that we are following the correct understanding of Islam, within the guidelines of the Qur'an and the Sunnah... cause on the day of judgment we will not be able to point fingers at any one else.. not even our sheikhs, imams or maulanas. May Allah (swt) give us the correct understanding of Islam and help us to abide by all aspects of it.

Sunday, 15 February 2009

Dari Sudut Katil

Sekarang nie aku tgh study Electromagnetic Wave cause I hv a quiz tomorrow. Mood study tetiba menghilang dari study kat meja beralih ke katil. Agak tak syok lah ngn quiz esok n masalh study aku nie.. Act, dr hari rabu ritu sepatutnya aku ada EM Wave quiz. Tapi di postponed ats sebab my lecturer MC. Bengang sekejap mase tuh..hehe..nie camne nak start study ni??..Thanks to Shayra coz kasik pinjam buku text EM Wave dy kt aku mlm td..Nak photostat tak ter-photostat gik..hehe..
Hmm, aku nye laptop sdg d/load e-book EM Wave(dah 2jam menanti tak siap2 gik), if ebook tuh ok n berqualiti(image & text chantek), aku printout terus..If tak, aku photostat je buku dak Shayra tuh..


4 comments:

Me said...

hahhaha...baru td aku masuk bilik ko...bkn setakat bantal...cadar pn ade gak...erm..bagus...reminder tu...

Dhiya said...

aman bukan tgk katilku itu..hehe..
aku nye katil simple aje..kaler tak de r cerabut sgt..n matching ngn perabut aku..huwawawawa

Shayraa said...

eh. my EM book!!
eheh.. hope dpt mbantu ko study dgn meminjmkn buku tuh =)

Dhiya said...

Shayraa..
=) buku ko byk sgt membantu..thanks a lot..dah 2x kl aku pinjam..hehe

Related Posts with Thumbnails