From Qur'an || From Hadith

From Qur'an Surah Al-An'am (The Cattle) 6:164

Say: "Shall I seek a lord other than Allah, while He is the Lord of all things? No person earns any (sin) except against himself (only), and no bearer of burdens shall bear the burden of another. Then unto your Lord is your return, so He will tell you that wherein you have been differing."

None can bare the burden of another... meaning each of us are responsible for our own actions in this life. we better be sure that we are following the correct understanding of Islam, within the guidelines of the Qur'an and the Sunnah... cause on the day of judgment we will not be able to point fingers at any one else.. not even our sheikhs, imams or maulanas. May Allah (swt) give us the correct understanding of Islam and help us to abide by all aspects of it.

Tuesday, 23 December 2008

Sehari Suntuk Berjalan...

Fuhh..aktiviti semalam aku ialah jalan-jalan..Aku dgn beberapa org kawan.. KL Central tempat kitaorg bertemu..makan tgh hari sekali kt sana..syukur alhamdulillah, perjalanan g KL Central tak lah menyeksakan even KL Central tgh ramai org baik orang Malaysia mahu pun foreigner..

Selepas makan kitaorang g Mid Valley. Kat Mid Valley xde watpe pun.. Plan nk g bowling.. Tp kawasan bowling tuh menyeramkan pulak..gelap dan disinari cahaya2 biru dan hijau..dan ada yg tak setuju men bowling kt situ.

Selepas tuh, kitaorng blah pergi Sunway Piramid. Plan yg sama jugak, men bowling. Tetapi tak jadi, sbb tempat tuh dah org booking., ada games.. Hmmm, last-last2, kitaorang men ice skating.. Harga tiket boleh tahan mahal RM 21 seorang. Glove RM8. Token locker RM1. Mula2nya, aku tak nak men. Takut jatuh je n kena gelak. Last-last aku main juga. Memang teruja juga lah main benda alah nie.. Mujurlah aku tak jatuh..ehehe..

Ini je boleh aku upload.. Yg lain senye xperlu kut kalian tgk..ehehe..private2..haha


2 comments:

norain said...

pandai kan jurukamera amik gambar? [riak sendiri...:p]

Dhiya said...

yelah2..mmg pandai pun..tp knp lah di delete nya some of pic. tak sempat gik sy nk tgk taw..uhuhuhu.. :-p

Related Posts with Thumbnails