From Qur'an || From Hadith

From Qur'an Surah Al-An'am (The Cattle) 6:164

Say: "Shall I seek a lord other than Allah, while He is the Lord of all things? No person earns any (sin) except against himself (only), and no bearer of burdens shall bear the burden of another. Then unto your Lord is your return, so He will tell you that wherein you have been differing."

None can bare the burden of another... meaning each of us are responsible for our own actions in this life. we better be sure that we are following the correct understanding of Islam, within the guidelines of the Qur'an and the Sunnah... cause on the day of judgment we will not be able to point fingers at any one else.. not even our sheikhs, imams or maulanas. May Allah (swt) give us the correct understanding of Islam and help us to abide by all aspects of it.

Tuesday, 11 November 2008

In progress??

Kenapa blog sy xde banner??..sebenarnya sy nak upload banner baru..tp ada msalah sikit iaitu saiz pixel..saiz terlampau lampau lampau besar; 2048x1536. besar sangat2..

hari ni sy nak share yg berlaku hari nie...hope takde yg terkejut(yg terlibat secara langsung). yang terperasan dirinya berada disituasi tersebut. Sila 'hidden'kn diri anda kalau nk bg komen.. Jgn dedah diri anda sebenar..(ish..mcm famous je blog sy nie, akan ada yg hantar komen). Bukan ape taw..rasa lucu+segan lak, bila teringatkan peristiwa petang td..ehehe

Sepatutnya..sy nak post entry nie(dibawah) setelah siap touch-up..tp banner tak leh upload.so sy buat iklan kejap..


Makan otak-otak goreng sorang lah nampaknya. Kawan-kawan yang saya pelawa(sms dorg), tak mau datang. Mereka tak heran kut..eheheh..guraw jelah..saya masak sendiri taw otak-otak nie..tak de sape yang nak kannye..waaaa!! kasihan saya..huk~huk~huk~

Sebenarnya saya saje je mesej kat dorg nie. Saya tahu dorg tengah study, n exam dan tak lupa juga sedang 'kering' kredit phone(men agak2 je). Saya ugut lah mereka, lambat datang, tak merasa lah otak-otak nie.huhu..

aaaa..itu je yang saya nk kongsi kan..kat sini ada gmbr yg sempat sy tangkap..Ok tak ok gorengan saya tuh, kalian yg nilaikan..sedap tak sedap, kalian tak leh nilaikan. Sebab saya sorang je yang rasa otak-otak goreng nieh..ehehe..

Jangan kecuh air liur sudah..=p





kualiti gorengan yg mantap!!..



keenakan yg amat lazat. memang tak di nafikan..

4 comments:

elizsue said...

ooo..popia inti otak-otak ni...
sgt sedap klu mkn panas2...
waah...nak cari la kat pasar malam esok...

Dhiya said...

hye kak..lame dgr cite..ape cer skg kak??ok study??dah prpare jd student coventry university??(dgr cite,pas bljr,jd lecturer terus ea??)..uhuh..aku kurang berminat..

elizsue said...

ait?naper guna namer "dhiya"?
study sgt susah...alahai, xyah sebut la nama U or pasni keje aper...tu sumer belum confirm..lagipun, niatnyer cumer nak dapat degree dlm masa paling cepat..yg selebihnya, kira rezeki Tuhan nak bagi..
keje maner skang?

Dhiya said...

Nape guna 'Dhiya"?
ehehe..ko nak tahu gak kew pesal aku tuko name??
citenye gini..
aku n da gang tlg cari kn nama untuk menamakan anak lelaki kwn aku nie hah..so kitaorg cadangkan 3 nama nie..
1) dhuzul fikar - pedang nabi saw
2) dhiya ud din - cahaya agama
3) dhiya ul haq - cahaya kebenaran

oleh sebab aku 1st tym dgr nama dhiya n baru tahu mksdnya = nur. so aku bubuh r dhiya. memula aku igt dhiya nie ppuan(kwn aku yg cadangkan nama dia tu).rupanya digunakan untuk name lelaki.

itu je ceritanye..=)

Related Posts with Thumbnails