From Qur'an || From Hadith

From Qur'an Surah Al-An'am (The Cattle) 6:164

Say: "Shall I seek a lord other than Allah, while He is the Lord of all things? No person earns any (sin) except against himself (only), and no bearer of burdens shall bear the burden of another. Then unto your Lord is your return, so He will tell you that wherein you have been differing."

None can bare the burden of another... meaning each of us are responsible for our own actions in this life. we better be sure that we are following the correct understanding of Islam, within the guidelines of the Qur'an and the Sunnah... cause on the day of judgment we will not be able to point fingers at any one else.. not even our sheikhs, imams or maulanas. May Allah (swt) give us the correct understanding of Islam and help us to abide by all aspects of it.

Monday, 19 May 2008

3 hari cuti

3 hari cuti dah sudah…hmmm…aktiviti??..hari sabtu aku g Jusco Bukit Tinggi.. Jumpa kwn kolej aku.. Raya nama dia… Hahaha raya dah 3 minggu kita praktikal… Lah nie baru tahu ko duk mane n aku duk mana… Klu tak disebabkan idea ko nak jalan2… Maybe aku n ko tak Tanya utk kali kedua yang kita nie duduk kt mana mase praktikal… Ikut fahaman ko masa tue, aku duk shah alam dan fahaman aku plak, ko duk kt petaling jaya…


Kita buat ape je ek??... Jalan2, makan2, n berdiskusi berapa topic… Waa…berjalan dengan ko byk juga belanja ek… Dekat MYR 62 kita belanja utk mkn…

Seperti mana dijanjikan… Aku ngn raya pun bertemu… Borak2 tanya khabar, itu n ini kat ruang kerusi legar tingkat 1… Sambil perati gelagat mysrakt yg konon sedang maju..huh??..maju lah sgt…

Pastu si raya ajak makan… Makan kt Old Town..nie selera raya..selera org tua..nama pun old…ahaha.. Kt Old Town tue dia suft tenet…Guna lappy aku…Aku dpt men kejap je…Dia tap tap tap kt lappy aku sampai bateri habis…

Selepas tue kitaorg blah… Jalan2 gik… Usha baju… uhuhu.. ada sale woo!!! Tp silap hari ktorang dtg sbb pertengahan bulan… So faham2 jelah bila dah pertengahan bulan…

Hmmm… alang2 dah datang… Kitaorg msk jelah butik2 yg ada… Liur dibuatnya… Tp pe bley buat..sedut blk jelah liur tue kasi xjatuh..jatuh t malu ktorg..ehehehe…

Penat berjalan… Ktorg duduk lagi… cite psl tmpt praktikal… cite benda yg sama jugak.. sbb dlm ym dah pun cite… pe bley buat… xde idea mase tue…uhuhuhu

Pastu…ktorg pegi secret resipe… lepak kt café dorg… ktorg duk kt luar..yg nie aku tak ingat cite psl ape mase kt café… Rasa psl plan masa depan kut… uhuhu..tak igt r…

Pagi td aku g Alamanda Putra Jaya.. Abg aku ajak jejalan n tgk wayang, cite ironman..okay lah..de kelakar2 dlm cite tue... tp aku rase tak puas hati lak..cz dia kait kn dgn umat islam afgan.. seolah2 ironman nie hero..korg tgk r sendiri t..tue juz pandangan aku sahaja..

Tengs sudi baca article nie..cz aku rase xberapa menarik dr segi penulisannya..uhuhu..selamat bekerja semua..

2 comments:

xoblite said...

pehh, jalan2 dgn tua tu.. tak ajak aku siottt

wan said...

uhuhu...cmne nk ajak..ko kn jauh..lg pun dia tue dah tua..so aku kena bimbing dia..kut2 sesat ka..

Related Posts with Thumbnails